Urządzenia i Akcesoria
Wolno gotowany bulion cielęcy i ravioli z dynią (z osłoną noża miksującego)
Składniki
Wolno gotowany bulion z cielęciny
-
600 g dyni piżmowej obranej, pokrojonej na ok. 5 cm kawałki
-
2 łyżki oliwy z oliwek do skropienia dyni i kości cielęcych
-
pieprz czarny, mielony do oprószenia dyni, plus dodatkowa ilość do smaku
-
1 ½ - 1 ¾ łyżeczki soli plus dodatkowa ilość do smaku
-
600 g kości cielęcych podzielonych na 5-7 cm kawałki
-
10 g sosu sojowego
-
250 g warzyw, mieszanych (marchewki, korzenia pietruszki, korzenia selera, pora), pokrojonych na kawałki
-
3 ziarna ziela angielskiego
-
1 liść laurowy, suszony
-
1 - 2 gałązki tymianku, świeżego
-
1400 g wody
Ravioli z dynią
-
300 g mąki pszennej typu 00, plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
-
3 jajka
-
15 g oliwy z oliwek
-
½ łyżeczki soli plus dodatkowa ilość do gotowania ravioli
-
100 g sera ricotta podzielonego na kawałki
-
15 g sosu sojowego
-
1 - 2 szczypty gałki muszkatołowej, mielonej
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
woda do gotowania ravioli
-
liście tymianku, świeże do dekoracji
Poziom trudności
zaawansowany
Wartości odżywcze na 1 porcję
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Polska
Może spodoba Ci się również...
Policzki wieprzowe (sous-vide) w czerwonym winie (z osłoną noża miksującego)
8 godz. 45 min
Wielkopolskie naleśniki piwne z nadzieniem jarmużowo-ziemniaczanym
1 godz. 30 min
Cielęcina (sous-vide, z osłoną noża miksującego) z chipsami z jabłek i ziemniaków
5 godz. 10 min
Piersi z kaczki (sous-vide, z osłoną noża miksującego) z kiszoną czerwoną kapustą i purée z selera
1 godz. 35 min
Policzki wołowe z purée z selera i warzywami w kremowym sosie
7 godz. 30 min
Wołowina po burgundzku z kopytkami dyniowymi (z osłoną noża miksującego)
8 godz. 20 min
Wolno gotowana francuska zupa cebulowa (z osłoną noża miksującego)
5 godz. 30 min
Wolno gotowany wywar wołowy na mięsie i kościach (z osłoną noża miksującego)
3 godz. 50 min
Tacos z szarpanym mięsem z kaczki
3 godz. 40 min
Piana z białek
5 min
Pierożki bánh bao z wieprzowiną i jajkiem przepiórczym
2 godz. 55 min
Policzki wołowe duszone w winie, purée z batatów i brokuły
2 godz.